Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2017

Мешканці Бахмута загрожує до 10 років за ґратами за проведення незаконного референдуму

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими Служби безпеки України завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).
 
У ході розслідування встановлено, що у 2014 році, коли незаконні збройні формування окупували місто Артемівськ (нині – Бахмут) та оголосили про проведення незаконного референдуму щодо визнання самостійності терористичної організації «ДНР», 56-річна місцева мешканка погодилася на пропозицію очолити одну з дільничних виборчих комісій.
 
Під головуванням вказаної особи у приміщенні загальноосвітньої школи № 5 було розташовано місця для голосування, підготовлено урни, бюлетені тощо, а по завершенню так званого «волевиявлення громадян» протоколи з результатами «референдуму» за підписом обвинуваченої та її підлеглих передано представникам територіальної виборчої комісії, контрольованим бойовиками.
 
Згідно із законодавством, умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3182