Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2017

У Бахмуті судитимуть трьох чоловіків, які погрозами та кулаками «вибили» з потерпілого 20 000 грн

Артемівською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) КК України стосовно трьох чоловіків, які вимагали і отримали від потерпілого грошові кошти у сумі 20 000 гривень.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у травні поточного року четверо мешканців м. Бахмута звернулись до адміністратора одного з закладів лотерейної галузі та стали «вибивати» у нього начебто виграні грошові кошти у сумі 20 000 грн.
 
За допомогою фізичного насильства, залякування кайданами, вивезення до лісу і подальшого вбивства його і членів його родини, нападники примусили потерпілого віддати їм 10 000 гривень. Сприйнявши їх подальші погрози як цілком реальні, чоловік звернувся за допомогою до правоохоронних органів, і в результаті проведених під процесуальним керівництвом прокуратури слідчо-оперативних заходів кримінальний «квартет» було викрито на отриманні решти грошей.
 
На даний час досудове розслідування стосовно трьох обвинувачених завершено. За санкцією статті, чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
До четвертого правопорушника, який за висновками судово-психіатричної експертизи, на момент скоєння злочину був неосудною особою, направлено до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2293