Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2017

У Святогірську за втручання прокуратури громаді повернуто незаконно зайняті земельні ділянки

Вищим господарським судом України залишено без змін  постанову Донецького апеляційного господарського суду, який підтримав правову позицію Слов’янської місцевої прокуратури та визнав незаконними дії органів місцевого самоврядування щодо передачі земель комунальної власності підприємцю.
 
 Встановлено, що між Святогірською міською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договір про встановлення сервітуту на земельну ділянку вартістю близько 150 тис грн під розміщення тимчасової споруди для торгової діяльності. Між тим, на момент укладання договору міськрада не мала статусу ані власника, ані землекористувача, отже фактично сторони оформили відносини оренди.
 
Таким чином, у порушення вимог Земельного кодексу України, земельну ділянку надано у строкове користування за відсутності відповідного рішення власника та поза процедурою торгів.
 
З метою захисту інтересів держави Слов’янською місцевою прокуратурою було направлено до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення міської ради, визнання недійсним договору та повернення землі громаді.
 
 Касаційну скаргу Святогірської міської ради залишено без задоволення.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2469