Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2017

У Краматорську оголошено вирок проектанту, який сприяв заволодінню бюджетними коштами в особливо великих розмірах

Події розгортались  у серпні-жовтні 2015 року. 63-річний мешканець м.Краматорська, маючи досвід у інженерно-будівельному проектуванні, прийняв пропозицію від приватної особи виконати розробку робочих проектів щодо встановлення у місті будинкових приладів обліку теплової енергії.
 
З цією метою чоловік зареєструвався як фізична особа-підприємець та уклав близько 240 договорів на виконання вказаних робіт із Управлінням житлового та комунального господарства Краматорської міської ради. Під час розробки проектів підприємець умисно завищив вартість робіт на 643 тис грн, а отриману згодом від замовника оплату у розмірі понад 1,8 млн грн передав особі, яка долучила його до участі в освоєнні бюджетних коштів.
 
За вчинення незаконних дій, що призвели до спричинення місцевому бюджету матеріальної шкоди на суму 643 тис грн, підприємець отримав винагороду у розмірі 170 тис грн.
 
Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (сприяння у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, використання підроблених документів) КК України.
 
За вироком суду, найближчі п’ять з половиною років засуджений проведе за ґратами.
 
Додатково: наразі проводиться комплекс оперативно-слідчих заходів щодо розшуку особи, якій чоловік сприяв у привласненні бюджетних коштів. Матеріали щодо неї виділені в окреме кримінальне провадження.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області        

кількість переглядів: 2791