Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2017

Прокуратура інформує громадськість про небажання депутатів Бахмутської міської ради притягувати очільника міста до дисциплінарної відповідальності

Згідно із чинним законодавством України, до відповідальності за скоєні кримінальні або адміністративні корупційні правопорушення повинні притягуватись усі громадяни, незважаючи на їх посаду чи особисту позицію.
 
 У зв’язку із цим прокуратура Донецької області вважає неприпустимою бездіяльність депутатів  Бахмутської міської ради, які відмовились виносити на сесію питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міського голову, якого суд визнав винним у правопорушенні, пов’язаному із корупцією.
 
Нагадаємо, Бахмутський міський голова не повідомив сесію міськради про наявний у нього реальний конфлікт інтересів при вирішенні земельного питання стосовно своєї дружини.
 
У червні поточного року Артемівським міськрайонним судом його визнано винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1727 КУпАП (неповідомлення про наявний реальний конфлікт інтересів) та у якості покарання застосовано усне зауваження.
 
Не погодившись із звільненням правопорушника від адміністративної відповідальності, прокуратура внесла на розгляд сесії Бахмутської міської ради подання про притягнення очільника міста до дисциплінарної відповідальності, проте його було розглянуте лише на засіданні постійної комісії, яка не побачила підстав для обговорювання цього питання на сесії.
 
Отже прокуратура інформує про вказаний факт громадськість, адже оцінку діям осіб, що перебувають на виборних посадах, можуть надати лише самі виборці.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3198