Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2017

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донеччини засуджено інформаторку терористів, яка передавала бойовикам дані про українських військових

У січні 2015 року мешканка Волноваського району 1965 р.н. почала активно співпрацювати з бойовиками терористичної організації «ДНР».
 
Жінка збирала та передавала по телефону терористам деталізовані дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців та військової технікі Збройних сил України та інших військових формувань, що задіяні в проведенні антитерористичної операції поблизу м. Маріуполя та Волноваського району Донеччини.
 
 Наприкінці січня 2015 року інформаторку терористів затримали співробітники СБУ та за клопотанням прокуратури заарештували, а її дії кваліфікували за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).
 
У вересні 2016 року Волноваський районний суд перекваліфікував дії жінки на більш м’яку статтю, з чим прокуратура Донецької області не погодилась та подала апеляційну скаргу.
 
Апеляційний суд Донецької області вказану скаргу задовольнив, вирок суду першої інстанції скасував та направив кримінальне провадження на нове слухання -  до Іллічівського районного суду м. Маріуполя.
 
Під час нових судових слухань засуджена у скоєному повністю зізналася та розкаялася.
Таким чином, завдяки чіткий та обґрунтованій позиції прокуратури Донеччини, показам свідків та вагомим доказам, наданим стороною обвинувачення, жінку визнано винною у співпраці з терористами та засуджено до 5 років 4 місяців ув’язнення.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3062