Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2017

На Донеччині затримано та заарештовано колишнього депутата, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (ВІДЕО)

Під час  досудового розслідування, яке проводилось співробітниками Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом прокуратури Донеччини, встановлено, що громадянин України – колишній місцевий депутат, у квітні 2014 року, перебуваючи у смт. Велика Новосілка Донецької області, вчинив дії з метою зміни меж території та державного кордону України.
 
Так, прибувши на площу перед будівлею Великоновосілківської районної державної адміністрації, де відбувався мітинг, підозрюваний разом із місцевим підприємцем, виступаючи перед присутніми мешканцями селища, публічно закликав громадян визнати незаконно створену псевдо-республіку «ДНР» та виконувати фейкові розпорядження її ватажків.
 
 

Своїми діями колишній депутат вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 КК України.
 
Через деякий час після скоєного обидва правопорушники втекли та їх було оголошено у розшук.
 
У вівторок, 5 грудня, в ході спецоперації співробітники СБУ затримали колишнього депутата. Суд, задовольнивши клопотання слідчого, обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
 
Другий фігурант вказаних подій продовжує перебувати у розшуку.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2786