Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно очільника адміністрації окупованої Горлівки

Прокуратурою Донецької області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом участі в діяльності терористичної організації «ДНР».
 
Розслідуванням встановлено, що 47-річний донеччанин, працюючи до окупації заступником голови однієї з районних адміністрацій Донецька, відстоював ідеї патріотизму та єдності України. Проте у травні 2014 року, з приходом «руського миру», одразу змінив свої ідейні та політичні погляди і, адаптуючись до ситуацію, почав співпрацювати з представниками «ДНР». За цей час чоловік встиг проявити себе на різних посадах, зокрема, отримавши військове звання «підполковник», став заступником командира одного з батальйонів. У жовтні 2014 року брав безпосередню участь у бойових діях в районі  міжнародного аеропорту «імені С.С. Прокоф’єва» у м. Донецьку, де чинив опір підрозділам Збройних Сил України та іншим військовим формуванням України, задіяним в проведенні антитерористичної операції на території Донецької області.
 
У жовтні того ж року ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко призначив чоловіка головою адміністрацій Куйбишевського та Київського районів м. Донецька. А вже у липні 2016 року посібник терористів призначений в.о. голови адміністрації м. Горлівка.
 
Перебуваючи на вказаних посадах, обвинувачений надавав підлеглим незаконні вказівки, сприяв наповненню бюджету «ДНР». Під час проведення зустрічей з мешканцями міста та використовуючи окремі засоби масової інформації, проводив пропагандистську роботу з популяризації ідеї незалежності Донецької області від України з метою формування думки серед населення і світової спільноти про законність власних дій, легітимність створення та діяльності «ДНР», висвітлював дії офіційної влади України як ворожі.
 
Таким чином посібник терористів обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 КК України – участь у терористичній організації, та ч. 1 ст. 110 КК України – умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
 
У зв’язку з тим, що чоловік переховується від слідства на тимчасово окупованій території, його оголошено у всеукраїнський розшук та судом надано дозвіл на його затримання.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
                                                                    Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3330