Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2019

Суддю так званого «Верховного суду ДНР» заочно засуджено до 10 років за ґратами з конфіскацією майна

За чіткої послідовної і принципової позиції прокуратури Донецької області та завдяки сумлінному і неухильному служінні Букві Закону з боку суддів Димитровського  міського суду Донецької області, активній учасниці незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР» заочно винесено обвинувальний вирок.
 
У ході спеціального судового провадження встановлено, що у січні 2015 року колишня суддя Апеляційного суду Донецької області Безрученко Ю.О на підставі указу голови терористичної організації «ДНР» обійняла посаду «судді» так званого «Верховного суду ДНР».
 
Перебуваючи на вказаній псевдопосаді, жінка  брала активну участь у створенні і організації діяльності «місцевих судів ДНР» та роботі «Пленуму Верховного суду ДНР».
 
Публічним обвинуваченням повністю доведено провину поплічниці терористів у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній  організації) КК України.
 
Оскільки вона на теперішній час продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донецької області, їй заочно призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2740