Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2019

Колишній зенітник, який після дезертирства видав позиції своїх побратимів бойовикам «ДНР», проведе за гратами 10 років

За чіткої та принципової правової позиції публічного обвинувачення, яке підтримувала у Іллічівському районному суді м. Маріуполя прокуратура Донецької області, визнано винним та засуджено до реальної міри покарання 39-річного оператора зенітного ракетного взводу Збройних сил України, який будучи солдатом, покинув свій пост та перейшов на бік ворога.
 
У ході судового процесу встановлено, що 23 січня 2016 року, чоловік, знаходячись на взводному опорному пункті поблизу с. Чермалик Донецької області, з метою сприяння злочинній діяльності терористичної організації «ДНР» добровільно покинув місце несення військової служби. Прихопивши з собою 2 автомати Калашнікова «АКС-74У» і «АКС-74» та магазини до них, дезертир перейшов через лінію розмежування  з метою подальшої участі у діяльності незаконного військового формування терористичної організації «ДНР».
 
Під час участі у телевізійних програмах зрадник давав інтерв’ю, у яких розповідав про позиції військових формувань України, та за вказівкою терористів висвітлював неправдиві відомості стосовно діяльності та функціонування ЗСУ.  Після того, як зрадник виконав свої злочинні функції і став бойовикам не потрібен, його заарештували та в подальшому  разом з полоненими передали українській стороні.
 
Зазначені дії колишнього солдата кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 (участь у  терористичній організації), ч. 3 ст. 408 (дезертирство) та ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) КК України.
 
Дослідивши усі докази, суд дійшов висновку про обґрунтованість доводів прокуратури щодо винесення обвинуваченому остаточного вироку з реальним позбавленням волі, а  отже найближчі 10 років свого життя чоловік проведе за ґратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2397