Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

Прокуратура домоглась повернення територіальній громаді незаконно зайнятої землі під шиферним полігоном

Господарський суд Донецької області повністю задовольнив позов Краматорської місцевої прокуратури, зобов’язавши підприємство провести рекультивацію земельної ділянки, яка використовувалась ним у якості полігону для відходів промислового виробництва, та повернути її законному власникові.
 
Судом доведено, що у серпні 2012 року Красноторською селищною радою товариству з обмеженою відповідальністю передано у строкове платне користування на 3 роки для обслуговування відвалу та складування азбестоцементних відходів земельну ділянку загальною площею 2 га і вартістю майже 300 тис грн, що знаходиться на території смт. Малотаранівка. Після закінчення строку дії договору оренди підприємство ділянку у належний стан  не привело, про що свідчать наявні залишки виробництва шиферу і азбестоцементу, та селищній раді не повернуло.
 
За цих підстав прокуратура в інтересах держави в особі Красноторської селищної ради звернулась до суду із позовною заявою щодо приведення підприємством землі у стан, не гірший порівняно з тим, у якому її було отримано в оренду, та повернення її територіальній громаді.
 
На теперішній час, завдяки наполегливій та принциповій позиції прокуратури, інтереси держави захищено та поновлено право користування зазначеною земельною ділянкою законного землевласника.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1887