Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2019

Прокуратура з’ясовує обставини смерті 23-річної породіллі у Перинатальному центрі м. Маріуполя

Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №2 проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником)  КК України.
 
Установлено, що 20 червня, о 06:08, до Перинатального центру м. Маріуполя у важкому стані поступила 23-річна вагітна жінка з антинотальною смертю дитини. За результатом огляду консиліумом лікарів жінку переведено до палати інтенсивної терапії та о 10:00 їй проведено оперативне розродження.
 
23 червня, о 08:20, у породіллі почався набряк легенів. Після проведення інтенсивної терапії та повторного огляду лікарями її відправлено до реанімації, але вжиті  легенево-серцеві реанімаційні заходи життя пацієнтці, на жаль, не врятували - о 14:30 через наростаючу поліорганну недостатність жінка померла.
 
На даний час досудове розслідування за даним фактом триває. З метою встановлення причин смерті жінки та її дитини призначено низку експертиз, у тому числі судово-медичну, та накладено арешт на вилучену медичну документацію.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2784