Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Двом керівникам промислового підприємства заочно повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях  двом посадовим особам одного з промислових підприємств, що працює на тимчасово окупованій території Донеччини, заочно повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2014 року, після окупації м. Макіївки незаконними збройними формуваннями РФ, керівництво заводу, що займається виробництвом машин і устаткування для добувної промисловості та будівництва, перереєстрували підприємство та почали платити податки у так званий «Центральный Республиканский банк ДНР».
 
Так, з червня 2018 по січень 2019 років підозрювані забезпечили бойовиків продукцією виробничо-технічного призначення на суму майже 42 млн російських рублів та сплатили близько 2 млн російських рублів так званих «податків». Надалі продукція заводу реалізовувалася на підприємствах вугільної та гірничо-шахтної промисловості, що залишились на тимчасово окупованій території Донецької області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1604