Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

Судитимуть п’ятьох громадян, які воювали в російських підрозділах проти України

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 5 громадян України за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У травні 2021 року житель Перевальського району Луганської області вступив до лав «7-ї бригади народної міліції лнр». Він був санітаром евакуаційного відділення медичного взводу та зі зброєю в руках воював в с. Новокраснянці, с. Краснореченському, с. Пшеничному, м. Рубіжному та в с. Берестовому на Донеччині. Ставши командиром відділення, чинив опір Збройним Силам України у м. Новодружеську та с. Біла Гора Сєвєродонецького району. 
 
            
 
Двоє його земляків з м. Суходільська та м. Золотого-5 пішли воювати проти своєї країни у 2022 році. Один став снайпером «4-ї бригади лнр» та служив в районі м. Лисичанська, м. Сєвєродонецька й с. Привілля на Луганщині. Стрільцем роти вогневої підтримки виконував завдання біля с. Золотарівки на Донеччині. Другий побратим служив у штурмовій роті сухопутних військ зс рф в районі м. Харцизька та м. Сніжного.
 
      
 
У тому ж підрозділі навчався військовому ремеслу і уродженець Херсонщини, який записався в «добровольці» в грудні 2023 року під час поїздки у м. Домодєдово рф. Вже за місяць стрілець брав участь в боях у м. Шахтарську та с. Оленівці Кальміуського району, а пізніше – на підступах до м. Мар’їнки.
 
П’ятий обвинувачений - мешканець м. Харцизька. Восени 2022 року він став кулеметником й служив в містах Рубіжному та Кремінній, поблизу с. Спартака та с. Водяного Ясинуватського району. У січні 2024 року чоловік штурмував позиції ЗСУ на підступах до м. Авдіївки.
 
У січні-лютому 2024 року окупантів затримали наші військовослужбовці поблизу м. Мар’їнки, м. Авдіївки  та с. Верхньокам’янське Бахмутського району. Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 126