Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

За розтрату понад 2,6 млн грн бюджетних коштів судитимуть директорку комунального підприємства

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої в особливо великому розмірі, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2019 року директорка комунальної установи «Добропільський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» внесла до відділу сім’ї, молоді та спорту Добропільської міської ради пропозиції щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції спортивного майданчика, розташованого у м. Білозерському.
 
 
За задумом посадовиці, об’єкт «мав перетворитись» у мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту. При цьому вона достовірно знала, що його збудовано іншим підприємством. Попри це у грудні посадовиця уклала фіктивний договір підряду з товариством, яке зобов’язалось провести уявні додаткові роботи на майданчику, де фактично діти вже займались спортом. За результатом начебто виконаних будівельних робіт обвинувачена підписала акти, на підставі яких підряднику сплачено бюджетні кошти у сумі понад 2,6 млн грн.
 
Оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 141