Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2015

Обстріл зупинки в місті Донецьку здійснювали терористи з Куйбишевського району – оперативна інформація від свідків

22 січня близько 8.30 ранку бойовики терористичної організації «ДНР» нанесли цілеспрямований вогневий удар по зупинці громадського транспорту у Ленінському районі міста Донецька.

Маючи достовірну інформацію про те, що в цьому районі знаходяться лише цивільні особи, терористи нанесли декілька прицільних ударів по мирним мешканцям.

Місце обстрілу знаходиться на значній відстані (понад 20 км) від території, де відбуваються бойові дії в районі аеропорту м. Донецька. Таким чином, зброя була використана бойовиками умисно саме проти цивільного населення.

Органи прокуратури Донецької області володіють оперативною інформацією від свідків у місті Донецьку про вантажний автотранспорт з мінометом, який, знаходячись у Куйбишевському районі м. Донецька, здійснював обстріл у бік Ленінського району міста. Після використання зброї вантажний автотранспорт продовжив рух у бік центра Донецька.

Точна кількість загиблих поки що не встановлена. За наявною на теперішній час інформацією, вона може сягнути до 13 осіб.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Хід розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 4931