Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2015

На Донеччині до 9 років позбавлення волі засуджено бойовика терористичної організації «ДНР»

Вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області мешканця м. Слов’янська визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що у період з квітня по травень 2014 року 62-річний мешканець м. Слов’янськ Донецької області за власною ініціативою сприяв злочинній діяльності терористичної організації «ДНР». Чоловік був організатором та керівником будівництва блокпостів, бліндажів та інших фортифікаційних споруд на території м. Слов’янська. При цьому незаконно використовував транспорт та технічні засоби, які належали комунальному підприємству міста.
 
Також встановлено, що чоловік організовував чергування бойовиків на вказаних блокпостах та з вогнепальною автоматичною зброєю особисто перевіряв автотранспорт на предмет виявлення людей, не підтримуючих злочинну діяльність терористів.
 
У квітні 2015 року  бойовика  було затримано та заарештовано. В ході обшуків за місцем мешкання знайдено та вилучено пусковий пристрій РПГ-22, близько 600 патронів, 4 мобільні телефони та агітаційні листівки на підтримку бойовиків.
 
За участь у терористичній організації чоловіка засуджено до 9 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2628