Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2015

У Краматорську ліквідовано конвертаційний центр з обертом понад 250 млн грн

Прокуратура міста Краматорська здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Встановлено, що протягом 2014-2015 років троє мешканців міста Краматорськ заснували близько 10 фіктивних фірм, які надавали послуги з переводу грошових коштів з безготівкової форми в готівкову.
 
Перебуваючи на території Донецької області правопорушники створили потужний конвертаційний центр, який обслуговував північну частину Донецької, а також Харківську та Дніпропетровську області, із загальним обігом проконвертованих коштів понад 250 млн грн.
 
12 серпня прокуратурою міста Краматорська спільно з СУ ФР ДПІ у місті Краматорську ГУ Міндоходів у Донецькій області проведено 9 обшуків у тіньових офісах підприємств з ознаками фіктивності, квартирах за місцем проживання та автотранспорті фігурантів кримінального правопорушення.
 
За результатами обшуків виявлено та вилучено 22 печатки фіктивних підприємств, реєстраційні документи, чекові книжки, записи проконвертованих грошових коштів, кредитні картки, комп’ютерна техніка, електронні носії, а також грошові кошти в розмірі більш ніж півмільйона гривень.
 
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) КК України. Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3192