Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2015

У Краматорську від кримінальної відповідальності звільнено хлопця, який співпрацював з терористами

Встановлено, що 19-річний мешканець міста Костянтинівка Донецької області у травні 2014 року, коли вказане місто тимчасово знаходилось під контролем бойовиків, вступив до лав терористичної організації «ДНР».
 
Працюючи на терористів, хлопець з початку травня  по кінець червня 2014 року здійснював охорону блокпосту, розташованого в м.Костянтинівка. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).
 
В ході досудового розслідування, правопорушник добровільно повідомив правоохоронців про відповідну терористичну діяльність, сприяв розкриттю злочинів, вичинених іншими учасниками терористичної організації «ДНР» та, звернувся до прокурора із заявою про звільнення його від кримінальної відповідальності за вчинений злочин.
 
Враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та у повному обсязі визнав свою вину у скоєнні інкримінованого правопорушення, ухвалою Краматорського міського суду Донецької області його звільнено від кримінальної відповідальності за ч.6 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).
 
Довідково: Згідно законодавства України, особи, які добровільно повідомили правоохоронний орган про терористичну діяльність та сприяли розкриттю злочинів, вчинених терористами, звільняються від кримінальної відповідальності.  
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3660