Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2016

У Слов’янську водія автобуса, через дії якого травмувалися та загинули люди, засуджено до 5 років

Слов’янська місцева прокуратура забезпечила якісне підтримання державного обвинувачення, за результатами якого 57-річного водія пасажирського автобуса засуджено до 5 років позбавлення волі.
 
Встановлено, що у березні минулого року пасажирський автобус, який здійснював рейс за маршрутом Артемівськ – Горлівка, було зупинено військовослужбовцями поблизу станції Майорськ. З метою запобігання незаконному перетину блокпосту, військовослужбовці заборонили водію автобуса продовжувати рух транспорту та наказали зачекати дозволу для перетину. Однак водій, у якого в салоні знаходилось 23 пасажира, проігнорував вимоги військових та продовжив рух в об’їзд блокпосту Збройних сил України.  
 
Рухаючись у напрямку с. Зайцеве, водій автобуса проігнорував застереження про мінування та об’їжджаючи бетонні блоки, наїхав на міну, внаслідок чого автобус вибухнув, чотири пасажири загинули на місці, ще двоє були травмовані.
 
Слов’янський міськрайонний суд підтримав позицію державного обвинувачення, визнав 57-річного чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.119 (вбивство через необережність) та ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України та засудив до 5 років позбавлення волі.
 
 
                                               Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3472