Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2016

Прокуратурою Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого «начальника Краматорського міськвідділу міліції», який працював на терористів «ДНР» (ФОТО)

Під час спеціального досудового розслідування, яке проводилось слідчими прокуратури Донецької області, встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Краматорськ було окуповано представниками терористичної організації «ДНР», 31-річний оперуповноважений сектора розкриття майнових злочинів відділу карного розшуку Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області зрадив присязі та перейшов на бік бойовиків.
 
29 квітня 2014 року в актовій залі Краматорського міськвідділку міліції терористи «ДНР» за наказом одного зі своїх лідерів - Гіркіна (Стрєлкова) призначили міліціонера-зрадника виконуючим обов’язки начальника Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області.
 
Під час роботи на бойовиків поплічник терористів вилучав вогнепальну зброю у мешканців м. Краматорська, які правомірно нею володіли, приховував злочинну діяльність терористів «ДНР», надав вказівки працівникам чергової частини не доповідати до главку області про кримінальні правопорушення, які вчинялися на території міста, а також контролював поміщення та утримання в ізоляторі тимчасового тримання громадян, які незаконно затримувалися бойовиками.
 
Крім того, 19 травня 2014 року так званий начальник міськвідділу міліції та кілька озброєних бойовиків незаконно проникли до автосалону «Талисман» та за допомогою евакуаторів вивезли майно на загальну суму близько 6 млн грн.
 
Після звільнення міста від бойовиків колишній працівник міліції втік. Наразі він продовжує перебувати на тимчасово окупованій бойовиками території та працювати на терористів.
 
За вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь в терористичній групи чи терористичній організації), ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України, чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2745