Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2016

Прокуратура Донеччини завершила розслідування кримінального провадження стосовно прокурора, який перетинав блокпост з підробленим паспортом

Слідчим відділом слідчого Управління прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно працівника прокуратури області, якого було затримано на блокпосту з підробленим паспортом.
 
Нагадаємо, подія трапилася 13 серпня. Близько 16:00 на КПВ­В «Новотроїцьке» правоохоронці затр­имали працівника прок­уратури Донецької обл­асті, який під час пе­ретину блокпоста вико­ристав підроблений до­кумент, виданий на ім­’я особи, яка на цей ­час знаходиться у роз­шуку за скоєння злочи­ну, пов’язаного із се­паратизмом.
 
У ході розслідування встановлено, що паспорт на ім’я сепаратиста знаходився у працівника прокуратури ще з 2013 року.
 
Як пояснив обвинувачуваний під час допиту, намір підробити документ та вклеїти в нього свою фотокартку він вирішив у червні поточного року. Головним наміром таких неправомірних дій було бажання потрапити на окуповану територію. Але, оскільки прокурорам перетин лінії розмежування заборонений, він вирішив використати паспорт на чуже ім’я.
 
Усього 3 дні знадобилося слідчим прокуратури Донеччини, щоб завершити розслідування вказаного злочину.
 
Свою провину у скоєні правопорушення працівник прокуратури визнав та повністю розкаявся.
 
Наразі обвинувальний акт за ч.1, ч.4 ст.358 (викор­истання завідомо підр­обленого документу) К­К України скеровано до суду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3308