Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2016

У Краматорську оголошено вирок чоловіку, який приймав участь в організації та проведенні незаконного референдуму

Краматорським міським судом винесено вирок чоловіку, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України).
 
У ході судових слухань встановлено, що 11 травня 2014 року мешканець міста Краматорська, будучи головою так званої дільничної виборчої комісії, за змовою з учасниками терористичної організації «ДНР», організував роботу з проведення незаконного референдуму про оголошення державної самостійності «ДНР».
 
Чоловік очолював і контролював роботу підлеглих членів комісії щодо формування списків виборців, видачі бюлетенів, складання та підписання протоколів з результатами незаконного голосування та передачі їх озброєним бойовикам.
 
Завдяки чіткої позиції державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, суд визнав колишнього голову вказаної комісії винним в інкримінованому злочині. Йому призначене покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2924