Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2016

Чоловік отримав три роки в’язниці за співпрацю з терористами

Красноармійською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо чоловіка, який співпрацював із терористами «ДНР».
 
У суді прокурором доведено, що 55-річний мешканець Покровського (Красноармійського) району, з липня 2014 по травень 2015 року співпрацював з представниками терористичної організації «ДНР». Чоловік збирав дані відносно пересування, місць дислокації військовослужбовців, підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних в проведенні Антитерористичної організації.
 
В подальшому, використовуючи свій мобільний телефон, він передавав вказані дані учасникам незаконного збройного формування, серед яких був і співробітник так званого «МГБ ДНР» з позивним «Грек».
 
Таким чином, чоловік сприяв терористичній організації «ДНР» в реалізації злочинів проти ЗСУ та мирного населення Донеччини.
 
Протиправна діяльність інформатора була припинена співробітниками СБУ після його затримання.
 
Суд визнав обґрунтованою правову позицію Красноармійської місцевої прокуратури, та визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3183