Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2016

Мешканця Дніпра судитимуть за вчинення терористичного акту, в результаті якого загинули 10 українських військовослужбовців

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо заочного засудження бойовика терористичної організації «ДНР», в результаті злочинних дій якого загинули та потрапили у полон військовослужбовці Збройних Сил України.
 
У ході спеціального досудового розслідування слідчими прокуратури встановлено, що 29 липня 2014 року 48-річний мешканець міста Дніпро, будучи членом незаконного збройного формування, отримав від інформатора дані про те, що  у селищі Латишево Шахтарського району Донецької області перебуває група з 19 військовослужбовців третього окремого полку спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
 
Разом з кількома озброєними бойовиками в супроводі не менш 4 одиниць важкої броньованої техніки чоловік прибув до вказаного місця та вчинив бій,  в результаті якого 10 українських бійців загинули, а 5 потрапили у полон.
  
Дії бойовика кваліфіковані за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) КК України.
 
За вчинення тяжкого злочину йому загрожує довічне позбавлення волі.
 
Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області закінчила розслідування стосовно ще двох безпосередніх учасників жахливого вбивства українських спецпризначенців. Зловмисника, який «навів» терористів на українських військових затримали та вже судять. Ще стосовно одного бойовика обвинувальний акт скеровано до суду для заочного засудження.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2845