Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2016

Посадовці Донецького міжрайонного Управління водного господарства підозрюються у привласненні 200 тис грн бюджетних коштів

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно членів організованої групи із числа службових осіб Донецького міжрайонного Управління водного господарства.
 
Установлено, що колишній керівник установи з метою розкрадання державних коштів організував злочинну групу, до складу якої залучив інших посадовців.
Переслідуючи мету привласнення бюджетних коштів, використовуючи службові повноваження, члени групи оформили на різні посади своїх родичів та знайомих, які фактично перебували на тимчасово окупованій території та службові обов’язки не виконували.
 
Члени організованої групи складали фіктивні документи про, начебто, виконання цими особами роботи та отримували за них заробітну плату, яку привласнювали. 
На теперішній час підтверджено привласнення майже 200 тис грн державних коштів.
 
Двом членам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.
 
Організатору групи вдалося втекти на тимчасово окуповану територію, у зв’язку з чим його оголошено у розшук. Судом надано згоду на його затримання.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2946