Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2017

У Краматорську засуджено організаторку незаконного референдуму

Під час судових слухань встановлено, що у травні 2014 року мешканка Краматорська, з метою зміни меж території та державного кордону України та виведення з-під юрисдикції України окремих адміністративно-територіальних одиниць Донецької області, організувала та керувала роботою однієї з так званих дільничних виборчих комісій під час проведення незаконного референдуму на території міста Краматорська.
 За наказами учасників терористичної організації «ДНР», обвинувачена контролювала та координувала роботу громадян, залучених в якості «членів дільничної комісії», яким видавала так звані бюлетені для голосування, розподіляла між ними обов’язки в частині формування списків громадян, які завершили вказане незаконне голосування, а також передачу бюлетенів, озброєним представникам терористичної організації «ДНР».
  Наразі рішенням суду жінку визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України).
За організацію проведення незаконного референдуму жінці призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з іспитовим строком на 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3443