Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2017

На Донеччині судитимуть чоловіка, який умисно ухилився від призову за мобілізацією до Збройних Сил України

Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно чоловіка, який умисно ухилився від призову за мобілізацією до ЗСУ та тривалий час переховувався від слідства.
 
Встановлено, що у серпні 2015 року 35-річний мешканець селища Подільське Костянтинівського району, будучи придатним до військової служби за віком та станом здоров’я, отримав під підпис повістку про призов для подальшого несення служби згідно із Указом Президента України «Про часткову мобілізацію на території України».
 
Проте, у порушення вимог Конституції України та Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», чоловік до військового комісаріату в зазначений час не з’явився, про причини неприбуття належним чином не повідомив та протягом тривалого часу був відсутній за місцем мешкання. Але в решті решт його затримали правоохоронці.
 
Наразі обвинувальний акт за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336  КК України (ухилення від призову за мобілізацією), прокуратурою скеровано до суду.
 
Обвинуваченому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2569