Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2017

У Краматорську чоловіка, який до смерті забив товариша і втік за кордон, засуджено до 9 років позбавлення волі

У Краматорському міському суді завершилось слухання справи чоловіка, який разом з приятелем забив руками і ногами до смерті свого знайомого. Співучасник злочину вже отримав 9-річний термін ув’язнення, і тепер свого вироку дочекався ініціатор трагічної бійки.
 
У судовому процесі встановлено, що ввечері 29 серпня 2014 року двоє мешканців м. Краматорська прийшли з’ясувати стосунки з чоловіком, який знаходився в гостях у їх спільного друга. Усі приятелі були раніше неодноразово судимі, на той час перебували у алкогольному сп’янінні, тож сварка швидко переросла в жорстоку бійку. Гості по черзі кілька разів вдарили 55-річного чоловіка руками і ногами по голові та покинули місце злочину.
 
Вранці вже мертвого приятеля знайшов у кімнаті хазяїн будинку.
 
Через 2 місяці одного з підозрюваних було затримано та заарештовано, а 27-річний ініціатор побиття, заради приховання причетність до тяжкого злочину, одружився,  взяв фамілію жінки та виїхав до республіки Білорусь.
 
 У листопаді 2016 року розшукуваного затримали та екстрадували до України, де заарештували. Своєї провини зловмисник не визнав, проте суд, погодившись із доказами, наведеними державним обвинуваченням, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, визнав його винним за ч. 2 ст. 121 КК України (умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені групою осіб, що спричинили смерть потерпілого) та засудив до 9 років за ґратами.     
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2486