Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2017

Винесено обвинувальний вирок ще одній організаторці незаконного референдуму у Краматорську

Покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням на 2 роки призначив Краматорський міський суд організаторці незаконного референдуму щодо створення на території Донецької області так званої «ДНР».
 
Судом встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Краматорськ було захоплене бойовиками, 45-річна місцева мешканка, маючи певний досвід у проведенні виборів різного рівня і діючи з власних політичних міркувань щодо необхідності зміни меж території та кордонів України, очолила дільничну комісію, що знаходилась у ЗОШ №5.
 
11 травня жінка організувала та скоординувала роботу підлеглих членів комісії із розстановки урн для голосування, підрахунку бюлетенів та передачі представникам терористичної організації «ДНР» підписаних протоколів з результатами.
 
Державним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області, повністю доведено провину колишньої прихильниці незалежності «ДНР» у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.
 
Суд, врахувавши у тому числі і щире каяття жінки, призначив їй покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2801