Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2017

Прокуратура домоглась арешту 90 га самовільно засіяних соняшником земельних ділянок (ФОТО)

За клопотанням Краматорської місцевої прокуратури накладено арешт на земельні ділянки, розташовані вздовж траси Краматорськ – Дружківка.
 
У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 197-1амовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю) КК України, встановлено, що невідомими особами здійснюється незаконна сільськогосподарська діяльність на чотирьох земельних ділянках загальною площею близько 90 га.
 
Під час обстеження вказаних сільгоспугідь виявлені посіви технічної сільськогосподарської культури - соняшника, проте відповідні рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу ділянок у власність або оренду відсутні.
 
На підставі того, що врожай соняшнику, вирощений на самовільно зайнятій землі є фактично речовим доказом у вказаному кримінальному провадженні, Краматорська місцева прокуратура направила до Краматорського міського суду клопотання про арешт земельних ділянок та про реалізацію вирощеної культури у дохід держави.
 
На даний час клопотання прокуратури задоволені.
 
Тривають слідчі дії, направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, та повідомлення їм про підозру.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2505