Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2017

Прокуратура у суді вимагає повернути до бюджету незаконно витрачені 800 тис грн

 
Красноармійською місцевою прокуратурою встановлено, що у лютому поточного року у м. Покровську комунальною медичною установою  «Центр первинної медико-санітарної допомоги» проведено відкриті торги з реконструкції приміщення для розміщення амбулаторії.
 
За результатами торгів, з фізичною особою–підприємцем укладено договір на суму понад 2,5 млн грн та здійснено попередню оплату підряднику у сумі 800 тис грн.
 
Проте, у ході вивчення матеріалів проведеної закупівлі прокуратурою встановлені порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», а саме – відсутність у переможця конкурсу кваліфікованих працівників, обладнання та матеріально-технічної бази для проведення вказаних робіт.
 
З цих підстав Красноармійська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з позовом про визнання недійсними рішення комітету з конкурсних торгів та договору підряду, а також про  повернення суми попередньої оплати у розмірі 800 тис грн замовнику робіт.
 
Зазначимо, що мова йде про частину приміщення дитячого садочку, яку рішенням сесії Покровської міської ради передано на баланс комунальної медичної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Покровська для розміщення амбулаторії. Наразі прокуратура у Апеляційному суді вимагає визнати незаконним та скасувати вказане рішення сесії та повернути приміщення дитячого садочку.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2182