Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2017

Прокуратура оскаржуватиме занадто м’який вирок суду стосовно чоловіка, який катував власну півторарічну дитину

Краматорська місцева прокуратура готує апеляційну скаргу на вирок  Краматорського міського суду, який визнав 29-річного місцевого мешканця винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121 (тяжкі тілесні ушкодження) та ч.1 ст.127 (катування) КК України, проте призначив покарання, не пов’язане з позбавленням волі.
 
У ході судового розгляду встановлено, що 16 травня 2016 року рідний батько, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наніс півторарічному синові 4 удари кулаками по голові, від чого той випав з коляски та вдарився об підлогу. Малюка терміново доставили до дитячої лікарні, де у нього діагностували перелом склепіння черепа, закриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Крім того, на тілі хлопчика лікарі виявили множинні синці.
 
Згодом слідчі підтвердили, що крім побиття, чоловік, аби заспокоїти маленьку дитину, затикав йому рота панчохами та заклеював липкою стрічкою.
 
«Вичерпними доказами сторони обвинувачення доведено провину чоловіка у інкримінованих злочинах, і суд з ними погодився, але виніс вирок у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Прокуратура вважає такий вирок занадто м’яким і буде відстоювати свою позицію в Апеляційному суді Донецької області. Чоловік, який неодноразово і так безжалісно знущався над беззахисною власною малолітньою дитиною заслуговує більш суворого покарання», - зазначив керівник Краматорської місцевої прокуратури Костянтин Хорс.    
   
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2803