Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2017

У Маріуполі прокуратура домоглась визнання незаконною передачу земельної ділянки площею 4 га для розміщення кладовища

Маріупольською місцевою прокуратурою №2 встановлено, що у січні 2017 року Маріупольською міською радою одному із комунальних підприємств міста передано у постійне користування земельну ділянку площею 4 га для розміщення кладовища в районі с. Виноградне у Лівобережному районі м. Маріуполя.
 
Проте мешканці селищ Виноградне, Піонерське та Приморське звернулись із заявою до прокуратури про можливе порушення їх прав через безпосередню близькість збільшеної території кладовища, що може призвести до забруднення підземних вод, а також земель, що використовують місцеві для городництва.
 
Як виявила прокуратура, частину наданої земельної ділянки площею 2,4 га становлять сільськогосподарські угіддя і, надаючи вказану землю у постійне користування під розміщення кладовища, міськрада порушила законодавчо визначену процедуру. По-перше, не отримала спеціального погодження у місцевих установах державної санітарно-епідеміологічної служби, за відсутності генерального плану та плану зонування території, на якій планується розмістити кладовище. По-друге, не погодила таке розміщення із місцевою територіальною громадою Виноградненської селищної ради, до складу якої входять три села.
 
З огляду на зазначені порушення вимог земельного законодавства, місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області із позовною заявою про визнання незаконним та скасування рішення Маріупольської міської ради та повернення земельної ділянки.
 
Рішенням суду позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2947