Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2017

На Донеччині судитимуть сільського голову, який обвинувачується у самовільному захопленні земельних ділянок площею понад 400 га

Прокуратура Донецької області завершила досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 197-1 та ч.1 ст. 358 КК України (самовільне зайняття земельних ділянок, а також підроблення документів) стосовно голови однієї із сільських рад Мангушського району.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 59-річний чоловік, будучи засновником та співвласником приватного сільськогосподарського підприємства, не маючи правовстановлюючих документів, у порушення вимог чинного законодавства самовільно зайняв 16 земельних ділянок загальною площею понад 400 га. Вказані землі впродовж 2013-2016 років він обробляв силами створеного товариства з обмеженою відповідальністю та отримував дохід.
 
У 2015 році чоловіка обрали сільським головою ради, на території якої знаходилися самовільно зайняті земельні ділянки. Через заборону суміщення представницьких функцій з підприємницькою діяльністю він звільнився з посади директора вказаного підприємства, зберігаючи реальну можливість впливу на його господарську діяльність та отримання дивідендів від її результатів через свою доньку - співвласницю сільгосппідприємства.
 
Відповідно до розрахунку розміру збитків, спричинених самовільним зайняттям 16 земельних ділянок, державі завдано значну матеріальну шкоду на суму понад 650 тис грн.
 
Наразі обвинувальний акт прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2115