Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2017

Прокуратура запобігла нераціональному витрачанню майже 6 млн грн бюджетних коштів

Артемівською місцевою прокуратурою Донецької області у ході реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді постійно здійснюється моніторинг закупівель «ProZorro» шляхом вивчення матеріалів відкритих торгів на закупівлю товарів, робіт та послуг розпорядниками бюджетних коштів на території м. Бахмута та Бахмутського району Донецької області.
 
У ході вивчення чергової тендерної процедури, проведеної спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом у Бахмутському районі, встановлено, що між навчальним закладом та приватним підприємцем укладено договір на реконструкцію котельні. Загальна вартість робіт становить понад 5,7 млн грн.
 
Однак прокуратурою встановлені істотні порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі». Зокрема, переможцем не надано копії ліцензій та дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, що може створити загрозу для життя і здоров’я працівників, не зазначена інформація про найманих працівників, відсутні договори та документи про належне виконання аналогічних робіт.
 
У зв’язку із цим Артемівська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з позовом, у якому вимагала визнати недійсними рішення тендерного комітету та укладеного договору.
 
 Судом підтримано позицію прокуратури та задоволено позов у повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2483