Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2017

Завдяки принциповій позиції прокуратури четверо чоловіків, які викрали посадовця у Маріуполі та вимагали за нього 100 тис доларів США, проведуть по 8 років за ґратами

Під час судових слухань установлено, що у травні 2015 року четверо чоловіків, за попередньою змовою, на одній із автостоянок м. Маріуполя, викрали начальника одного з відділів Маріупольського міського управління юстиції. Зловмисники посадили чоловіка до автомобіля, зв’язали йому руки, одягли маску на голову та повезли до будинку, розташованому в Центральному районі.
 
Там злочинці тривалий час били  викраденого посадовця, після чого прив’язали скотчем до стільця та тримали у якості заручника. Згодом вони змусили чоловіка подзвонити дружині, аби та передала викрадачам 100 000 доларів США за його звільнення.
 
Трьох фігурантів злочину працівники поліції спільно з СБУ затримали одразу, четвертого - через деякий час у Закарпатській області. Місце знаходження пятого учасника, який є організатором  злочину, невідомо. Він перебуває у розшуку, а матеріали щодо нього виділені в окреме кримінальне провадження.
 
У квітні поточного року Приморський районний суд м. Маріуполя визнав чотирьох обвинувачених винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 1 ст. 147 (захоплення заручників) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) КК України, і засудив кожного до 8 років ув’язнення.
 
Проте, сторона захисту не погодилась із вказаним вироком, вважаючи його занадто суворим, та подала апеляційну скаргу. 
 
Завдяки принциповій та обґрунтованій позиції прокуратури Донеччини, Апеляційний суд Донецької області залишив скаргу захисників без задоволення, а вирок суду – без змін.
 
Відтак, четверо викрадачів засуджені до 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.
 
Вирок набув чинності.      
                       Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2869