Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Проводять рейди вцілілих осель та займаються переписом населення: підозрюються двоє «посадовців» окупаційної адміністрації Маріуполя

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом маріупольцям заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У травні 2022 року колишня співробітниця департаменту адміністративних послуг Маріупольської міської ради за власною ініціативою обійняла посаду «завідувачки соціально-аналітичного сектору відділу з питань внутрішньої політики» окупаційної адміністрації міста.
 
    
 
Вступивши на «службу днр», жінка організовує перепис населення, забезпечує взаємодію фейкової адміністрації з політичними партіями, громадськими об’єднаннями й релігійними організаціями. Також вона відповідає за проведення «виборів» та контролює дотримання «керівним органом» російського законодавства.
 
У червні того ж року погодився співпрацювати з росіянами й ще один маріуполець – у минулому головний спеціаліст відділу комунального господарства Кальміуського району м. Маріуполя. Чоловік очолив незаконно створений «відділ експлуатації та ремонту житла адміністрації Іллічівського району».
 
Тепер «керівник» у складі так званих комісій під приводом підготовки до подальшого «відновлення» «обстежує» домівки маріупольців, які загинули або втекли від окупації. Під час незаконних «рейдів» він перевіряє наявність документів на оселю у осіб, які можуть там проживати навіть із дозволу власників, й у разі відсутності паперів виселяє їх.
 
Наразі підозрюваних оголошено в розшук. Максимальне покарання – 10 років за ґратами із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна. Спеціальне досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 192