Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

Довічне ув’язнення: оголошено вирок мешканцю Краматорська, який навів ракетний удар окупантів по «RIA PIZZA» (ФОТО)

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину мешканця м. Краматорська у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що чоловік, який працював на газотранспортному підприємстві, був завербований для виконання завдань на користь держави-агресора. 27 червня 2023 року до нього вчергове звернувся «начальник відділення розвідки командування вв мвс днр». Він поставив перед так званим агентом завдання щодо перевірки інформації про наявність українських військових у «RIA PIZZA» в м. Краматорську.
 
       
 
Засуджений погодився на пропозицію. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Записав два відео, які одразу надіслав співрозмовнику в месенджер «Telegram». Аби ніхто не помітив його зацікавленості локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей.
 
       
 
Через деякий час після відправки записів по цьому закладу представники держави-агресора нанесли удар з ОТРК «Іскандер M», внаслідок чого загинуло 13 людей та поранено 64, у тому числі діти.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
На вирок суду чоловік чекав під вартою.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 269