Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2024

Голові так званої рахункової палати «днр», яка розподіляє гроші на користь окупантів, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2023 року мешканка м. Донецька добровільно погодилась працювати на державу-агресора. Указом псевдоочільника квазіреспубліки її призначено на посаду «головою рахункової палати».
 
 
Використовуючи надані окупаційною владою повноваження, підозрювана керує установою та затверджує нікчемні організаційно-розпорядчі документи. Крім того, вона здійснює фінансовий контроль за грошовими коштами, розподіленими на потреби представників рф.
 
Також жінка представляє незаконний орган на міжвідомчих нарадах та доповідає «народній раді» і ватажку «днр» про проведені експертно-аналітичні заходи.
 
Її оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 75