Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

«Судді верховного суду днр», яка засудила трьох іноземних громадян до смертної кари, повідомлено про підозру у державній зраді

У березні 2016 року колишня керівниця апарату Старобешівського районного суду Донецької області, перебуваючи у тимчасово окупованому рф м. Донецьку, пішла на співпрацю з ворогом.

Вона обійняла посаду судді та почала здійснювати фейкове правосуддя в тій же установі, незаконно підпорядкованій квазіреспубліці.
 
 
Через 4 роки жінка працевлаштувалась до «судової палати у кримінальних справах верховного суду днр». У липні 2023 року вона успішно пройшла конкурс та указом президента рф була призначена суддею.
 
Правниця виносить рішення від імені фейкової республіки, спираючись на законодавство держави-агресора. У складі колегії «суддів» вона засудила трьох іноземних громадян, які воювали проти рф на боці України, до смертної кари. Крім того, псевдосуддя порушує конституційні права і свободи мешканців Донеччини й допомагає окупантам легітимізувати свою владу на захоплених територіях.
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури їй заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України). Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.  
 
Максимальне покарання – довічне ув’язнення.
 
Нагадаємо, у квітні 2024 року вказаній особі заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 75