Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2015

В Україні винесено перший заочний вирок

Горлівський міліціонер-зрадник отримав 9 років в'язниці.
В Україні винесено перший вирок у процедурі заочного засудження.
Слов'янський міськрайонний суд визнав колишнього міліціонера винуватим за ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації), повідомляє прокуратура Донецької області. Його заочно засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
У квітні 2014 року, коли місто Горлівка Донецької області захопила "ДНР", 36-річний заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Калінінського райвідділення Горлівського МУ ГУ МВС України в Донецькій області порушив присягу працівника органів внутрішніх справ України і перейшов на бік бойовиків. У званні капітана міліції чоловік почав працювати в так званій "поліції МВС ДНР" на посаді начальника так званого "Центрально-Міського районного відділу кримінальної поліції міста Горлівки".
Колишній міліціонер-зрадник досі керує псевдополіцією, проводить слідчі та розшукові дії, тобто бере активну участь у терористичній організації "ДНР".
Через те, що обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій території, слідчі прокуратури Донецької області прийняли рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування, за результатами якого справу скерували до суду для заочного засудження міліціонера.
Нагадаємо, на початку 2015 року Кримінальний процесуальний кодекс України доповнили розділом 24-1, яким передбачена процедура спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливість заочного засудження, якщо особа перебуває в міждержавному або міжнародному розшуку.
 

кількість переглядів: 2138