Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2017

Інформація щодо діяльності Красноармійської місцевої прокуратури за 2016 рік

м

Красноармійською місцевою прокуратурою вивчено стан законності, протидії злочинності та корупції на території міст Покровська, Селидового, Авдіївки, Мирнограда, Новогродівки, Покровського та Новосілківського районів та встановлено, що вжиті правоохоронними органами заходи у продовж 2016 року певною мірою сприяли стабілізації криміногенної ситуації в районах, підвищенню ефективності роботи органів досудового розслідування, захисту прав і свобод громадян та інтересів держави.
 
Суттєво вплинули на криміногенну обстановку в регіоні взагалі та в районах зокрема соціально-економічна та політична ситуація та пов’язані із ними злочини, поява великої кількості необлікованої зброї.
 
Також, вплинула на криміногенну обстановку в районах значна кількість переміщених осіб, які прибули на територію вказаних міст та районів з інших регіонів Донецької та Луганської областей, та залишились без джерел існування.
 
За 12 місяців 2016 року обліковано кримінальних правопорушень –Покровський ВП – 1937 ( +10,8% проти 2015 року), Мирноградське ВП – 794 (+1,1%), Селидівське ВП – 1267 (-2,1%), Авдіївське ВП – 861 (+23,7%), Великоновосілківське ВП – 584 (-12%).
 
Відсоток розкриття правопорушень, за критерієм «особі повідомлено про підозру», без урахування кримінальних правопорушень минулих років, становить: Покровський ВП – 31,2%, Мирноградське ВП – 40,2%, Селидівське ВП – 41,2%, Авдіївське ВП – 32,7%, Великоновосілківське ВП – 35,1%, (середньообласний 35,7%).
 
Збільшилась кількість направлених до суду кримінальних проваджень – 1279 (+17).
До суду спрямовано 4 обвинувальні акти про корупційні правопорушення, 1 – у сфері земельних відносин, 9 – про кримінальні правопорушення у бюджетній сфері.
 
У 2016 році відбулось зменшення кількості вчинених умисних вбивств, яких зареєстровано 26 (-22) злочинів (без АТО). Водночас по м.Мирнограду цей показник за минулий рік значно зріс і майже вдвічі перевищив його у 2015 році (7 проти 4).
Вчинено 33 (+1) злочинів за фактами спричинення тяжких тілесних ушкоджень, з яких 11 (+1) зі смертельними наслідками, а найбільше по містах Покровську – 12, з яких 5 зі смертельними наслідками, Мирнограді – 9, з яких 1 зі смертельним наслідком.
Не розкритим залишається 1 умисне вбивство (м. Покровськ), а також 4 тяжких тілесних ушкодження у містах Покровську, Селидове та Авдіївка, а у останньому – зі смертельним наслідком.
Таке становище потребує вжиття додаткових заходів щодо підвищення рівня індивідуально-профілактичної роботи та контролю за поведінкою осіб, які перебувають на профілактичному обліку, виявлення неблагополучних сімей, а також осіб, схильних до насильства та вчинення правопорушень, а також таких, що систематично зловживають алкогольними напоями і наркотичними засобами.
Незважаючи на те, що протягом 2016 року розкрито 462 наркозлочини, робота на даному напрямку потребує активізації, насамперед - профілактика серед споживачів наркотичних засобів та сильнодіючих речовин.
Вкрай неналежно здійснюється відомчій контроль за розслідуванням кримінальних проваджень, зволіканням з виконанням слідчих (розшукових) дій, доручень, реальним відшкодуванням заподіяних злочинами збитків під час досудового розслідування, дотриманням розумних строків.
 
Більш ефективною має стати протидія корупції та злочинності у сфері економіки, насамперед у сфері земельних правовідносин та бюджетній системі.
 
Протягом 2016 року Красноармійською місцевою прокуратурою вжито заходів реагування щодо припущених порушень законності у діяльності Покровського ВП ГУНП в Донецької області, а також Мирноградського, Селидівського, Авдіївського та Великоновосілківського ВП, а саме: виявлено та внесено до ЄРДР відомостей про вчинення кримінальних правопорушень, раніше не облікованих – 20, з числа укритих від обліку надіслано до суду - 4, скасовано 87 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень.
 
У сфері представницької діяльності пред’явлено 43 позови (заяви) на суму 27853 тис. грн., задоволено 20 позовів (заяв) на 23077 тис. грн., добровільно відшкодовано 189 тис.грн. У сфері земельних відносин внесено до суду 30 позовів на 5660,2 тис.грн. щодо земельних ділянок площею 291,44 га.
До ЄРДР внесено відомості щодо 6 кримінальних проваджень.
Сума за рішеннями, що підлягають виконанню, становить 63841 тис. грн., у тому числі за рішеннями звітного року – 149 тис.грн.
Реально виконано судових рішень на 10 550 тис. грн. (16,5%).
Площа повернутих земель склала 58 га. Задоволено 12 скарг на дії державних виконавців, пред’явлених у порядку відомчого контролю.
 
Красноармійською місцевою прокуратурою у 2016 році складено 10 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, до відповідальності притягнуто 9 осіб.
Внесено 17 подань в порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», 2 особи притягнуто до відповідальності.
 
Протягом 2016 року вирішено 934 звернення громадян, з яких 4 задоволено. Більше половини з числа вирішених становлять звернення з питань досудового розслідування – 551, з них 3 звернення задоволено.
Виключено з обліку звернень у зв’язку з внесенням відомостей до ЄРДР 67 заяв.
На особистому прийомі прийнято 472 громадянина, з яких 88 керівником прокуратури.
                        
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1217