Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2017

Інформація про діяльність Маріупольської місцевої прокуратури №1 у 1 півріччі 2017 року

м

У 1 півріччі 2017 року прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №1 здійснювалось процесуальне керівництво у понад 11 700 кримінальних провадженнях, в тому числі у понад 3507 провадженнях поточного року. Закінчено розслідуванням 3144, з них направлено до суду з обвинувальними актами - 745 кримінальних проваджень.
 
За участі прокурорів місцевої прокуратури Жовтневим та Приморським районними судами м. Маріуполя, Першотравневим районним судом Донецької області розглянуто 534 кримінальних проваджень відносно 408 осіб з постановленням обвинувальних вироків, з яких на підставі угод – 87. Прокурорами місцевої прокуратури внесено апеляційні скарги на незаконні судові рішення стосовно 55 осіб.  
 
Здійснюючи нагляд за додержанням законів працівниками поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, прокурори перевірено 446 оперативно-розшукових справ, надано 170 письмових вказівок, спрямовано 11  доручень про вжиття заходів до усунення порушень закону, які розглянуто та задоволено, з притягненням до дисциплінарної відповідальності  1 працівник поліції. 
 
Представництво інтересів держави в суді
 
За минулий період 2017 року місцевою прокуратурою заявлено позовів на загальну суму 818 тис. грн Судами задоволено 19 позовів на суму 44,1 млн.  грн. Реально виконано рішень судів на 9 млн. грн.
 
Внесено 15 актів прокурорського реагування про усунення порушень закону при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру та  8 актів реагування про усунення порушень при застосуванні заході впливу за адміністративні правопорушення. Всі вказані  акти реагування розглянуто та задоволено.
 
У сфері запобігання корупції направлено 7 подань в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо виявлення та усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону та проведення службового розслідування за вказаними фактами.
До суду направлено 1 обвинувальний акт за вчинення кримінальних корупційних правопорушень. 
 
Протягом 6 місяців 2017 року до Маріупольської місцевої прокуратури №1 надійшло 364 звернень. На особистому прийомі прийнято 171  громадянин. Вирішено по суті місцевою прокуратурою – 177 звернень, 173 звернень направлено за належністю в інші відомства для вирішення.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 904