Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2018

Інформація про діяльність Маріупольської місцевої прокуратури №2 за 6 місяців 2018 року

    

 

За 6 місяців 2018 року прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №2 здійснювалось процесуальне керівництво у понад 10 800 кримінальних провадженнях, в тому числі у понад 2244 провадженнях поточного року. Закінчено розслідуванням 2629, з них направлено до суду з обвинувальними актами  312 кримінальних проваджень.
 
За участю прокурорів місцевої прокуратури Іллічівським та Орджонікідзевським районними судами м.Маріуполя розглянуто 241 кримінальне провадження відносно 262 осіб з постановленням обвинувальних вироків, з яких на підставі угод – 34. Прокурорами місцевої прокуратури внесено та задоволено апеляційні скарги на незаконні судові рішення стосовно 14 осіб.
 
За минулий період 2018 року місцевою прокуратурою в інтересах держави та територіальної громади м. Маріуполя заявлено 26 позовів на загальну суму 7,3 млн  грн, зокрема, у бюджетній сфері 1 позов на суму 2,5 млн грн, з питань земельних відносин - 6 позовів про стягнення заборгованості зі сплати орендної плати за користування земельними ділянками та повернення земельних ділянок на вартістю 3,5 млн грн, у сфері охорони довкілля  - 10 позовів про стягнення до місцевого бюджету шкоди в сумі 138 тис грн, у сфері комунальної власності - 4 позови про стягнення заборгованості з орендної плати за приміщення, розірвання договорів оренди та повернення приміщень Департаменту міського майна Маріупольської міської ради на суму 1,1 млн грн.
 
Станом на 30.06.2018 судами задоволено 11 позовів місцевої прокуратури на суму 90 тис грн, інші перебувають на розгляді у суді.
 
Також прокурорами забезпечено участь у розгляді Орджонікідзевським та Іллічівським районними судами м. Маріуполя 55 справ в інтересах громадян.
 
 Реально виконано судових рішень на загальну суму 47,1 млн грн, повернуто до відання міської ради 4,4 га земель житлової та  громадської забудови.
 
У сфері охорони дитинства місцевою прокуратурою пред’явлено позови в інтересах держави на суму 6 269 тис грн.
 
Зокрема, місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру з метою стягнення з підрядника, який не виконав роботи з капітального ремонту у загальноосвітній школі м. Маріуполя, пені в сумі 6 млн. грн. Позовна заява перебуває у провадженні суду.
 
Також прокуратурою подано позовну заяву щодо повернення частини приміщення одного з ліцеїв м. Маріуполя, яка використовується не за цільовим призначенням. 
 
При здійсненні нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів протягом 2018 року внесено 13 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких звільнено 1 незаконно затриману особу, 5 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, скасовано 5 постанов державних виконавців.
 
У сфері запобігання корупції направлено 3 подання в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо виявлення та усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону та проведення службового розслідування за вказаними фактами.
 
До суду направлено 1 обвинувальний акт за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, також виявлено та спрямовано до галузевого відділу прокуратури області  46 повідомлень про вчинення суб’єктами декларування правопорушень пов’язаних з корупцією, за результатами яких складено 7 протоколів, з яких 5 задоволено та 2 перебувають на розгляді, участь в яких забезпечено працівниками місцевої прокуратури. 
 
Протягом 6 місяців 2018 року до Маріупольської місцевої прокуратури №2 надійшло 212 звернень. На особистому прийомі прийнято 110 громадян. Вирішено по суті місцевою прокуратурою – 115 звернень, 92 звернення направлено за належністю в інші відомства для вирішення.                            
 
Маріупольська місцева прокуратура №2
 
                                    

кількість переглядів: 861