Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2018

Інформація про діяльність Краматорської місцевої прокуратури у 1 півріччі 2018 року

  

Краматорська місцева прокуратура вживає дієві заходи щодо ефективної боротьби зі злочинністю та захисту законних прав громадян і інтересів держави на підпорядкованій території.
 
Упродовж першого півріччя, завдяки скоординованій роботі правоохоронних органів, забезпечено покращення якості досудового розслідування та стан розкриття злочинів у містах Краматорськ та Дружківка. До суду спрямовано 559 кримінальних проваджень - на 74 більше ніж за аналогічний період минулого року. Це, в свою чергу, позитивно вплинуло на стан криміногенної обстановки, про що свідчить зменшення загального рівня злочинності (2255 у Краматорську та 658 - у Дружківці).
 
До суду спрямовано 19 обвинувальних актів про злочини в бюджетній сфері, 2 - у сфері земельних відносин, 8 – з ознаками корупції, 2 – у сфері оплати праці, 2 – у сфері охорони праці, 7 – збуту наркотиків, 3 – за фактами злочинів проти довкілля, 30 – за фактами сепаратизму та тероризму, 35 – незаконного обігу зброї, 3 - у сфері використання електронно-обчислювальних машин, систем та комп’ютерних мереж, 1 - легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
За 6 місяців прокуратурою виявлено 15 фактів скоєння адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за якими уповноваженими органами складено 51 протокол. 19 посадових осіб притягнуто до відповідальності: 15 – за порушення вимог фінансового контролю, 4 – порядку врегулювання реального конфлікту інтересів. До адміністративної відповідальності притягнуто 7 державних службовців, 4 депутата сільських, селищних, міських та районних рад та 8 посадовців юридичних осіб публічного і приватного права.
 
Триває активна робота на напрямі захисту інтересів держави у сфері земельного та природоохоронного законодавства. Так, за вказаний період часу направлено до суду 9 позовних заяв на суму 74,5 млн грн про  повернення земельних ділянок, визнання права постійного користування землею та відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою лісу.
 
Здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у 12 кримінальних провадженнях, об’єктом злочину у яких є факти незаконної порубки лісу, вивезення деревини та лісопродукції.
 
Упродовж січня-червня реальне виконання по судовим рішенням, якими задоволено позови прокурора, склало 6,6 млн грн, що на 4,6 млн грн більше ніж за аналогічний період 2017 року.
 
На напрямі представництва інтересів держави у суді прокуратурою пред’явлено 15 позовів на загальну суму понад 77 млн грн.  На даний час відкрито провадження у десяти справах за позовами на 18 млн грн.
 
Співробітниками місцевої прокуратури забезпечується належне підтримання публічного обвинувачення у суді та оскарження незаконних рішень в апеляційному порядку. За 6 місяців розглянуто з ухваленням вироку 357 кримінальних проваджень. Засуджено 371 особу, з яких 76 - до позбавлення волі. На незаконні судові рішення прокуратурою подано  30 апеляційних скарг.
 
Протягом півріччя до прокуратури надійшло 471 звернення від мешканців Краматорська та Дружківки, по 158 з яких прийняті законні рішення, ще 303 направлені за належністю в інші відомства та установи.
 
На особистому прийомі прийнято 210 скарг та повідомлень, особисто керівником – 6. Усім заявникам працівниками прокуратури надано аргументовані та вичерпні відповіді згідно із вимогами чинного законодавства України. 
 
                              Краматорська місцева прокуратура

кількість переглядів: 829