Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2018

Інформація про діяльність Краматорської місцевої прокуратури за 9 місяців 2018 року

      

Краматорська місцева прокуратура вживає дієвих заходів щодо ефективної боротьби зі злочинністю та захисту законних прав громадян і інтересів держави на підпорядкованій території.
 
Упродовж 9 місяців 2018 року, завдяки скоординованій роботі правоохоронних органів, забезпечено покращення якості досудового розслідування та стан розкриття злочинів у містах Краматорськ та Дружківка. До суду спрямовано 852 кримінальних провадження, що на 118 більше ніж за аналогічний період минулого року. Це, в свою чергу, позитивно вплинуло на стан криміногенної ситуації у містах, про що свідчить рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення (131,7 - у Краматорську та 74,9 - у Дружківці).
 
До суду за різними підставами спрямовано 25 кримінальних проваджень про злочини у бюджетній сфері, 3 - у сфері земельних відносин, 12 – з ознаками корупції, 2 – у сфері оплати праці, 5 – у сфері охорони праці, 10 – збуту наркотиків, 3 – за фактами незаконної порубки лісу, 45 – за фактами сепаратизму та тероризму, 51 – незаконного обігу зброї, 3 - у сфері використання електронно-обчислювальних машин, систем та комп’ютерних мереж та 1 - легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
За 9 місяців прокуратурою виявлено 15 фактів скоєння адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за якими уповноваженими органами складено 51 протокол. 19 посадових осіб притягнуто до відповідальності: 15 – за порушення вимог фінансового контролю, 4 – порядку врегулювання реального конфлікту інтересів. До адміністративної відповідальності притягнуто 7 державних службовців, 4 депутата сільських, селищних, міських та районних рад та 8 посадовців юридичних осіб публічного і приватного права.
 
Триває активна робота на напрямі захисту інтересів держави у сфері земельного та природоохоронного законодавства. Так, за вказаний період часу направлено до суду 7 позовних заяв на суму понад 15 млн грн про  повернення земельних ділянок, визнання права постійного користування землею та відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою лісу.
 
Здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у 18 кримінальних провадженнях, об’єктом злочину у яких є факти незаконної порубки лісу, вивезення деревини та лісопродукції.
 
Упродовж січня-вересня реальне виконання по судовим рішенням, якими задоволено позови прокурора, склало 7,03 млн грн, що на 3,29 млн грн більше ніж за аналогічний період 2017 року.
 
Загалом, на напрямі представництва інтересів держави у суді прокуратурою пред’явлено 19 позовів на загальну суму понад 79 млн грн.  На даний час у провадженні судів перебуває 12 справ на загальну суму 75,8 млн грн.
 
Співробітниками місцевої прокуратури забезпечується належне підтримання публічного обвинувачення у суді та оскарження незаконних рішень в апеляційному порядку. За 9 місяців розглянуто з ухваленням вироку 505 кримінальних проваджень, засуджено 530 осіб, з яких 116 - до позбавлення волі. На незаконні судові рішення прокуратурою подано 49 апеляційних скарг.
 
Протягом січня-червня до прокуратури надійшло 678 звернень від мешканців Краматорська та Дружківки, по 228 з яких прийнято законні рішення, ще 448 направлено за належністю в інші відомства та установи.
 
На особистому прийомі прийнято 309 скарг та повідомлень, особисто керівником – 14. Усім заявникам працівниками прокуратури надано аргументовані та вичерпні відповіді згідно із вимогами чинного законодавства України. 
 
                              Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 744