Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Інформація про діяльність Маріупольської місцевої прокуратури №2 за 2018 рік

    

Протягом 2018 року прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №2 здійснювалось процесуальне керівництво у 8569  кримінальних провадженнях, у тому числі у 4292 провадженнях поточного року. Закінчено розслідування у 4605, з них направлено до суду з обвинувальними актами 594. 
 
За участю прокурорів місцевої прокуратури Іллічівським та Орджонікідзевським районними судами м. Маріуполя розглянуто 412 кримінальних проваджень відносно 430 осіб з постановленням обвинувальних вироків, з яких на підставі угод – 13. Прокурорами внесено та задоволено апеляційні скарги на незаконні судові рішення стосовно 25 осіб.
 
В інтересах держави та територіальної громади м. Маріуполя заявлено 39 позовів на загальну суму 15 млн. 486 тис. грн., зокрема, у бюджетній сфері - 2 позови на суму 8 млн. 524 тис. грн., з питань земельних відносин - 7 позовів на загальну суму 4,95 млн. грн., у сфері охорони довкілля – 17 позовів про стягнення до місцевого бюджету шкоди в сумі 477 тис. грн., у сфері комунальної власності - 5 позовів про стягнення заборгованості з орендної плати за приміщення, розірвання договорів оренди та повернення приміщень Маріупольській міській раді на суму 1 млн. 394 тис. грн.
 
Протягом 2018 року судами задоволено 33 позови місцевої прокуратури на суму 6,86 млн. грн., інші перебувають на розгляді у суді.         
 
Також прокурорами забезпечено участь у розгляді Орджонікідзевським та Іллічівським районними судами міста Маріуполя 63 справ в інтересах громадян.
 
Реально виконано судових рішень на загальну суму 47,1 млн грн, повернуто до відання міської ради 4,4 га земель житлової та  громадської забудови. 
 
У сфері охорони дитинства прокуратурою пред’явлено позови в інтересах держави на суму 6 269 тис грн. 
Зокрема, вжито заходів представницького характеру з метою стягнення з підрядника, який не виконав роботи з капітального ремонту загальноосвітньої школи м. Маріуполя, пені в сумі 6 млн. грн. Позовна заява задоволена частково на 2 млн. грн. 
 
Також прокуратурою подано позовну заяву щодо повернення частини приміщення одного з ліцеїв м. Маріуполя, яка використовується не за цільовим призначенням. 
 
При здійсненні нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів протягом 2018 року внесено 20 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких звільнено 1 незаконно затриману особу, 8 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, скасовано 5 постанов державних виконавців. 
 
У сфері запобігання корупції направлено 8 подань в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо виявлення та усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону та проведення службового розслідування за вказаними фактами. 
 
До суду направлено 1 обвинувальний акт за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, також виявлено та спрямовано до галузевого відділу прокуратури області  62 повідомлення про вчинення суб’єктами декларування правопорушень, пов’язаних з корупцією, за результатами яких складено 7 протоколів, з яких 6 задоволено. 
 
Протягом 2018 року до Маріупольської місцевої прокуратури №2 надійшло 367 звернень. На особистому прийомі прийнято 119 громадян. Прокуратурою вирішено по суті 201 звернення, 160 направлено за належністю в інші відомства. 
 
                                                                                                                                                                                                                                                 Маріупольська місцева прокуратура №2
    
 

кількість переглядів: 708