Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

Інформація про результати діяльності Краматорської місцевої прокуратури у 2018 році

   

Краматорська місцева прокуратура продовжує вживати дієвих заходів щодо ефективної боротьби зі злочинністю у містах Краматорськ та Дружківка.
 
За 12 місяців 2018 року на території Краматорська обліковано 2980 злочинів, що на 605 більше, ніж у минулому році; у Дружківці - 697 правопорушень (+20). Більше половини – це злочини проти власності.
 
У бюджетній сфері завершено розслідування 29 кримінальних проваджень, до суду направлено 3 обвинувальних акта у сфері земельних правовідносин, 4 – у лісовій сфері, та, крім того, 2 - у сфері оплати та 5 охорони праці.
 
Актуальною залишається боротьба з проявами сепаратизму - за результатами роботи на цьому напрямі до розгляду у суді спрямовано 58 кримінальних проваджень стосовно учасників незаконних збройних формувань та 64 – за фактами незаконного обігу зброї.
 
За фактами умисних вбивств у Краматорську розкрито та скеровано до суду 7 з 7 кримінальних проваджень, у Дружківці - 5 з 5. У сфері боротьби із незаконним обігом наркотичних засобів, зокрема, за фактами їх збуту, спрямовано до суду 11 кримінальних проваджень.
 
Також у Краматорську скоєно 12 розбоїв, з яких розкрито та спрямовано до суду 11, та 33 грабежі, 23 з яких передано до суду. У Дружківці розкритими є 4 із 6 розбоїв та 14 з 22 грабежів. Загалом по Краматорську та Дружківці зафіксовано 267 фактів шахрайства. Найчастіше ці злочини вчинялись з використанням інтернету, мобільного зв’язку та банківських операцій.
 
Протягом року значно активізовано досудове розслідування корупційних злочинів. Спільними зусиллями прокуратури, поліції та СБУ скеровано до суду 15 (+1) у порівнянні з минулим роком) кримінальних проваджень вказаної категорії. До суду спрямовано 99 протоколів про вчинення корупційних правопорушень, за якими 20 посадових осіб притягнуто до відповідальності: 15 – за порушення вимог фінансового контролю, 5 – за порушення вимог щодо порядку врегулювання реального конфлікту інтересів.
 
За вчинення правопорушень, пов’язаних із корупцією у бюджетній сфері, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 депутатів місцевих та селищних рад; 5 посадових осіб органів місцевого самоврядування; 1 посадову особу облдержадміністрації; 2 поліцейських; 7 посадовців юридичних осіб приватного та публічного права.
 
До ЄРДР внесено відомості щодо 4 кримінальних правопорушень у сфері земельних відносин. До суду спрямовано 19 позовних заяв на 80 млн грн., з них на теперішній час судами задоволено 12 позовів на суму 25 млн. грн.
 
Особливу увагу прокуратури зорієнтовано на кримінальних провадженнях, внесених за фактами самовільного зайняття земельних ділянок. Як приклад, за результатами розслідування злочину, передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України, обвинувальний акт стосовно двох осіб спрямовано на розгляд до суду.
 
Крім того, до суду було спрямовано обвинувальний акт за вчинення особою кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).
 
Так, в ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 за фактом порушення особою порядку отримання дозволів перетинання зони АТО, а саме незаконній організації в період з 01.01.2017 по 24.01.2018  схеми безперешкодного оформлення для громадян України, іноземців та осіб без громадянства дозволів на перетинання лінії розмежування з окупованою територією Донецької та Луганської областей, внаслідок чого злочинним шляхом було отримано понад 420000 гривень. У подальшому, реалізуючи свій прямий умисел, особа придбала за вказані грошові кошти житлову однокімнатну квартиру, тим самим вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 209 КК України.
 
Окрім того потрібно зазначити, що Краматорською місцевою прокуратурою в цілому забезпечено належну якість та результативність роботи з участі у кримінальному провадженні в суді. За участю прокурорів розглянуто 682 кримінальних провадження з постановленням вироків, з них 223 - на підставі угод. Засуджено 709 осіб, з яких 152 - до позбавлення волі.
 
Належна увага приділялась роботі зі зверненнями громадян. За результатами розгляду законні рішення прийняті по 307 зверненням, ще 559 прокуратурою скеровано за належністю до інших відомств, 5 повернуто заявникам або залишено без розгляду. Найчастіше мешканців Краматорська та Дружківки турбували питання досудового розслідування кримінальних проваджень.
 
Краматорська місцева прокуратура

кількість переглядів: 787