Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2013

Прокуратурою області розпочато перевірки щодо незаконної забудови узбережжя Азовського моря

На виконання доручення Генерального прокурора України Віктора Пшонки прокуратурою Донецької області розпочато комплексну перевірку стану додержання законодавства в частині надання у власність і користування земель прибережних смуг уздовж Азовського моря.
«На Азовському узбережжі мають місце факти незаконної забудови, через які туристи і, насамперед, місцеві жителі позбавлені права на доступ до пляжів. Тому, основною метою перевірки стала необхідність забезпечити право громадян на загальне водокористування, оскільки усі без виключень мають рівне право доступу до прибережної смуги»,- наголосив прокурор Донецької області Олег Сюсяйло.
Наразі, прокуратурою Донецької області проведено робочу нараду із залученням фахівців контролюючих органів, серед яких представники екологічної інспекції, інспекція сільського господарства, а також інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Донецькій області. Створено робочі групи, які проведуть рейди в Новоазовському і Першотравневому районах, а також у місті Маріуполі. У рамках перевірки буде вивчено питання забудови прибережних територій, а також законності судових рішень з цих питань і їх виконання.
Перевірка буде тривати до кінця травня та по її результатах будуть прийняті відповідні процесуальні рішення.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 77080